5 populära Youtube-danskanaler att följa

youtube på dator

5 populära Youtube-danskanaler att följa

Om du letar efter bra dansinspiration behöver du inte leta längre än till Youtube. Det finns otaliga kanaler som ägnar sig åt alla dansstilar, och vi har sammanställt 5 av våra favoriter här.

Så oavsett om du gillar dans, hip-hop eller allt däremellan finns det säkert en kanal som får dina fötter att komma igång.

Varför är dans så populärt?

Dans är populärt eftersom det är ett bra sätt att komma i form och ha roligt. Det är också ett bra sätt att uttrycka sig och ett bra sätt att få kontakt med andra människor.

Faktum är att det inte bara är vi människor som dansar utan det finns många djur som använder dansen som ett sort kommunikationsmedel.

Våra 5 tips på danskanaler på Youtube

I sverige så finns det inte så många Youtube kanaler där man ha riktat in sig på just dans men det finns många andra som man kan följa. Här nedan hittar du vår lista på bra och populära danskanaler att följa på Youtube.

1. DNCR Academy ( Dance Tutorials Live )

Vårt första tips som kan vara värt att kolla in om du vill lära dig eller är intresserad av dans är DNCR Academy ( Dance Tutorials Live ). Denna youtube-kanal har hela 3,07 miljoner prenumeranter och är en väldigt populär danskanal.

På kanalen DNCR Academy ( Dance Tutorials Live ) så kan du kolla på flera olika tutorials med varierande danser och musik. Dansa tillsammans med dom och imponera på dina vänner.

2. Learn How To Dance

Den andra danskanalen som vi vill tipsa er om heter Learn How To Dance. Denna danskanal riktar sig främst till nybörjare som vill lära sig enklare varianter av danser. Men det finns också roliga videos för den som inte är nybörjare inom dans.

Kanalen har över 772 000 prenumeranter och är en populär danskanal på Youtube.

3. Mihran TV

En annan danskanal som vi kan rekommendera att kolla in är Mihran TV. Denna amerikanska youtube-kanal erbjuder flera olika tutorials inom flera olika dansstilar.

Själva kanalen har över 2,51 miljoner prenumeranter och över 346 949 259 visningar. Så det är en danskanal som verkligen är en av dom större och populärare.

4. Move with Colour

Danskanalen Move with Colour  på Youtube är skapad av en online-plattform som heter Move With Colour där man lär ut och håller i danskurser. Kanalen har flera bra och förklarande videos på hur man gör för att dansa.

Här hittar du danser som hiphop, breakdance, Salsa och bugg.

5. Get Dance

Youtube-kanalen Get Dance är en engelsktalande kanal som riktar in sig framförallt till nybörjare men också dom som är intresserade av olika dansstilar. Get Dance har över 322 000 prenumeranter och över 19 562 310 visningar.

På kanalen kan du hitta allt ifrån tutorials till vloggar som handlar om dans.